Vi är 4 elever som går 1an på ekonomiprogrammet på Dragonskolan i Umeå vid namn Alice, Emmy, Anton och Jakob. Med våran hemsida vill vi sprida kunskap till unga vuxna som kan vara bra att veta när man exempelvis flyttar hemifrån som berör ens allmänna ekonomi, juridiska situationer i vardagen och annat som många inte lär sig i skolan. Vi vill också inspirera unga vuxna att intressera sig för sin ekonomi och på så sätt bidra till en stabil ekonomisk situation för individer och undvika problem som t.ex skulder.

De flesta vet inte vad det innebär med att bo själv. Det kräver ansvar, kunskap och ekonomiskt tänkande för att få det att fungera. Vårt motiv med hemsidan är att sprida kunskap och ge svar på de frågor som kan uppstå när man flyttar hemifrån. Dessa kunskaper lärs inte ut i skolan i så stor utsträckning och vi vill därför fylla det tomrummet med en lättförstådd sida med allmänbildande information.

Utan morsan är främst ett projektarbete inom samhällskunskapen i ämnesområdet privatekonomi, men det rör även andra centrala innehåll som källkritik och presentation. Det rör även ett par av våra andra kurser som privatjuridik 1 och engelska 5.

Får oss är det viktigt att vi inte kränker någon annans upphovsrätt. Därför är vi väldigt noggranna med att bara använda bilder som får användas enligt upphovsrättslag (creative commons) och källhänvisar alla våra källor till de många artiklarna på hemsidan.

Varför oss

Vi har skapat en lättförståelig sida som är enkel att använda. Sidan har tydliga rubriker som vi hoppas är fylld med sånt som man kan behöva veta när man examinerat från gymnasiet.  Vi vill kunna hjälpa ungdomar efter gymnasiet och vi hoppas att vår hemsida är till hjälp med  alla privatekonomiska och juridiska frågor som kan komma att uppstå. Vi vet hur viktigt det är att inte få problem som ung och vi hoppas att vår sida kan hjälpa ungdomar att få en bra start på vuxenlivet.

 

Här kan ni hitta oss: https://www.instagram.com/utanmorsan/